Zelf een babysite maken | Inloggen

horoscoop

Mijn sterrenbeeld is Ram (21 mrt tm 20 apr).

De Ram is het eerste teken van de dierenriem. Het is een teken van vernieuwing en van het aanbreken van nieuwe tijden. Rammen zijn kosmische vechters, ze willen omhoogklimmen en zijn voor de zege in de wieg gelegd. Hun moed en bereidheid om risico's te nemen maken hen bijzonder strijdlustig. Moedig houden ze alle situaties van het leven stand onder het motto “aanval is de beste verdediging”. Deze strijdlustige vechtjas heeft in zijn onstuimig wezen echter ook iets kinderlijks. Als het eerste teken van de dierenriem, dat het voorjaar inluidt, is dit teken het jongste. Hij is het kind onder de sterrenbeelden en zijn behoeftes zijn dienovereenkomstig.

Het vurige rammetje, een kindje met een sterke wil.

Al als kleine Ram-baby geeft het rammetje blijk van een duidelijk eigen wil. Met een hoog en luid stemgeluid geeft baby mama aan dat het honger heeft. Dat is meestal het geval en dat met name in de nacht wanneer papa en mama proberen bij te slapen. De stem van baby klinkt dan ook nog doordringender dan overdag. Het is dan ook het beste een geluiddichte kinderkamer in te richten, waar het rammetje zijn woede kan uitbrullen wanneer lieve, zachte woordjes van mama geen effect meer hebben.

Kinderen in het teken Ram willen al op vroege leeftijd in het middelpunt van de belangstelling staan. Toch zijn ze ook heel gevoelig en erg kwetsbaar. Al snel zal het, immer op onderzoek uit zijnde rammetje, in veel te hoge bomen klauteren, of op archeologisch onderzoek gaan in de tuin van een van de buren. Zijn nogal onstuimige natuur zal voor de nodige builen, schaafwonden en blauwe plekken zorgen, bij zichzelf maar ook bij anderen. Straffen heeft dan totaal geen zin; wel een liefdevolle en duidelijke uitleg.

Ram-kinderen kunnen goed leren; ze mogen alleen niet te veel uit hun concentratie worden gehaald. De juf waaraan het kindje op school is toevertrouwd bereikt er meer mee wanneer zij haar psychologisch inzicht inzet in plaats van haar autoritair optreden. Een goed getimed schouderklopje en u zult zien, de soms tegendraadse Ram verandert in een lief en zacht lammetje.

Ram-kindjes lopen snel warm voor nieuwe dingen. Zorgeloos en razend enthousiast pakken ze nieuwe dingen aan. Dat hebben ze van Mars, die in dit teken zowel de positieve als de negatieve karaktereigenschappen versterkt.

Zoals het voorjaar met alle kracht uitbreekt zo stormachtig verovert het Ram-kind zijn wereld. Het leven is voor de kleine Ram een avontuur, waar het zich met moed en enthousiasme voor openstelt.

Hij is een kleine driftkop, die met zijn hoofd door de muur wil, op de speelplaats net zo als thuis. En als in de supermarkt een kind met een woede-aanval gillend op de grond ligt, kunt u er zeker van zijn dat het een Ram-kind is. Eigenlijk is het een lieflijk, klein persoontje dat echter zijn grenzen nodig heeft. Een te grote toegevendheid bestraft de kleine wervelwind meteen.

Ram-kinderen hebben veel beweging en vrijheid nodig zodat ze hun energie en daadkracht kunnen uitleven. Anders kon hij wel eens heel boos en zeurderig worden.

Volgend de Chinese Horoscoop ben ik een Os / Buffel              
 
De Os is evenwichtig, geduldig, behoudend en standvastig. Een harde en toegewijde werker met een ordelijke en vastberaden manier van handelen.

De Os neemt verantwoordelijkheden ernstig, is oprecht en heeft vertrouwen in de medemens. Toch is de Os een beetje een eenling, rustig en teruggetrokken hecht hij aan ouderwetse waarden en principes.

De Os kan tobben over de toekomst en over de toekomst van zijn of haar kinderen, houdt van rituelen, orde en tradities en een ouderwetse rolverdeling.

Daarentegen kan een Os in vriendschappen juist de excentriekeling opzoeken, alsof de andere mensen alle gevaarlijke en risico-volle dingen moeten doen die de Os zelf niet aandurft.

De Os is de meest betrouwbare vriend van de Chinese dierenriem, maar is in staat zijn vrienden te verjagen door met een botte eerlijkheid kritiek te leveren en zich overal mee te willen bemoeien.

Als kind houden Ossen van leren, lezen en tijd in hun eentje doorbrengen. Ze kunnen al op jonge leeftijd erg volwassen lijken, maar bij tijd en wijle een fikse driftbui krijgen. Als ouder is een Os koesterend, liefhebbend, beshermend en erg geduldig.